Съвети

МАНДАЛА ТАНЦ

Category: Съвети

Mандала

Tанцът сбъдващ желания

 

Тази събота 08.12.2018 в град Пловдив, ул.” Люле Бургас” 22 от 10 до 18 часа

 

Ще танцуваме и ще си спомним какво е да сме женствени, какво е да обичаме себе си и да чувстваме, че сме перфектни, точно такива каквито сме!

 

Танците и практиките, които ще правим са подходящи за дами от 16 до 96 години. Не се изисква предварителна подготовка и специални танцови умения

 

Мандала в превод от древния език санскритски означава кръг, съвършенство, цялост. Танцът Мандала е изграден на принципа на “цветето на живота” . Тази фигура е в основата на всяко живо същество на нашата земя. Мандала е в съответствие със сакралната геометрия на тялото. Чрез движенията по време на танца се случва лечение на тялото и душата. Мандала въплъщава  женската природа, циклите и ритмите на нашето божествено женско тяло.

Мандала Танц е красива терапевтична практика с танцови движения за събуждане на женската ни енергия и младост. Тя ни помага да излекуваме женското в нас, да го усетим по нов начин, да го събудим в нас и живеем чрез неговите дарове.

Тази практика е заимствана от свещените танци на суфите, индийски и тайландски храмови танци и други древни елементи, като е създадена е ОТ ЖЕНИ ЗА ЖЕНИ! Много от духовните практики, включително йога, са създадени от мъже и не служат достатъчно на жените, живеещи в съвремения свят.

Жените, които практикуват Мандала имат сияние около себе си, оздравяват, сексуални са и имат хармонични взаимоотношения с хората и света. По време на Мандала, жените се свързват с тялото си, влизат в състояние на наслаждение. Постепенно се подобрява хормоналната и имунната система. Танцът Мандала поддържа здравето на женската полова система. Изключително подходящ и препоръчителен е за бремени и жени, които желаят да забременеят.

Практикуването на Мандала връща на женското тяло и душа младостта и красотата!

 

 

Какво се случва с нас, когато практикуваме Мандала танц?

 • хармонизиране на енергийния поток в тялото
 • освобождаване на потока на творческата енергия
 • осъзнаване на своите собствени желания и нужди като жена
 • помага ни да поставим себе си в центъра на нашата собствена вселена
 • развива нашето женствено излъчване и харизма
 • привлича в живота ни любов,  красота и щастливи случайности
 • помага ни  да възстановим доверието в себе си и света
 • помага ни да се свържем с интуицията си и да я следваме
 • желаните събития, изказани в намерение, започват да се случват с неподозирана лекота ( по време на танца ние си намисляме желание, което се сбъдва в периода от няколко дни до няколко месеца )
 • освобождаваме се блокажи и страхове, както на физическо така и на емоционално ниво
 • стимулира изявата ни в обществото
 • стимулира грижата за собственото ни тяло, нашето здраве и хранене
 • има вталяващ и извайващ ефект върху цялата фигура
 • повишава увереността ни , по лесно ни е да приемаме и обичаме себе си

Чрез практикуването на Мандала ние можем да разширим бизнеса си, да заживеем щастливо със семейството си, да забременеем, да оздравеем, да се чувстваме заредени и щастливи.

 

 

За водещата:

Боряна Христова е водеща на женски практики,  семинари за здраве , изобилие и свързване с мисията в живота. Боряна е една от първите сертифицирани треньори по Мандала Танц в България, обучавана при Наталия Вита от Москва. Тя е единсвената ученичка на Дорийн Върчу в България по метода Ангелска терапия и Интуитивно лечение. Боряна работи с Рейки , Шамбала мултиизмерно лечение и Акашови записи. Енергийните практики допълва с австралийските цветни есенции. Завършила е сертификационния курс за приложението им в практиката с международно признат сертификат от австралийския институт Australian Bush Flower Essences. В сферите на мотицията и личностно развитие Боряна се е обучавала при Тони Робинс и Асел Сдикова в Лондон.

 

Подробно описание на процесите:

 

 • В сутрешната сесия ще проведем редица прочисващи практики и медитации.

Една от тях е  

ПРОБУЖДАНЕ НА ИЗТОЧНИКА

Заедно ние ще се освободим от подтиснатите емоции на страх, които блокират нашия сексуален център и не позволяват жената да изразява своята чувственост.

Ние ще правим “огнени практики”, за да “изгорим” ненужното и да създадем ново чисто пространство в нашата матка. Това е много дълбока и красива практика.

По този начин ние ще вдинем енергията нагоре, ще активираме нашите женски чакри и енергията вътре в нас.

Живеейки през мъжката енергия в нас ние често се чувстваме изтощени, изморени или понякога  се разболяваме.

Затова имаме нужда да се освободим и да презаредим своето женско лоно – за да привлечем коренно нови партньори и ново ниво на отношенията в сегашната си връзка.

Само, когато сме изчистени, тогава е подходящия момент да почнем да работим с нашите мечти и намерения.

Ако правим намерения, когато сме претоварени, тогава ние ги постигнаме чрез мъжката си енергия на воля, а тогава нещата стават трудно и изтощително.

За нас,  жените, е важно да използваме женската енергия от нашето лоно за своите мечти, защото само тогава всичко става лесно и просто, като по магия.

Точно тогава цялата Вселена застава зад нас!

 

 

 • В следобедната сесия ще разучим основните движения на танца Мандала и след като ги усвоим заедно ще изтанцуваме нашата първа Мандала в СВЕЩЕНИЯ НИ ЖЕНСКИ КРЪГ, за да се сбъднат желанията ни!

 

 • Ще се свържем с нашето женско сърце и ще изпеем НАШАТА ЛИЧНА ПЕСЕН (древна практика за изцеляване на душата)

 

 

Мандала танцът е мощна практика на самоочистване на всички нива. Това е връщането на свободния поток на енергия, първичната радост и чистота, пълнотата на живота във всичките му проявления. Това е възстановяването на силата на истинската женска природа. Това е женската енергия и сила изразена чрез движения.

Какво представлява танцът Мандала?

Мандала танцът е дълбока практика за работа с енергия, тяло и съзнание, която съчетава в структурата си танцови движения, дишане и умения за фокусиране. Практиката ни връща към осъзнато присъствие в тялото и ни дава връзка с нашете свещени женски органи, вкоренявайки ни в земята. Движенията в танца се основават на свещената геометрия на тялото ни. Чрез свещената геометрия на танца хармонизираме лявата и дясната част на тялото си; минало бъдеще и настояще; енергията на мъжа и жената, всички центрове в тялото. Танцът е построен в съответствие с геометричния принцип на мандала и в неговата свещена структура поддържа център, външна форма и вътрешно ядро. Външната форма са танцовите движения, изразени чрез осмици, кръгове, спирали и вълни. Те се танцуват през вътрешната структура на тялото – седемте основни центъра на живота и енергийните канали, които ги свързват. Основната форма е осмица, знака на безкрайността, която обединява всички елементи, посоки, качества и изгражда баланс на нашата енергия в тялото. Спирали и вълни дават посока на енергията.  Кръговете обединяват всички свещени модели на танца. Ние изграждаме нашата вътрешна ос, чрез която се извършват всички тези движения, тя ни насочва към връзката със Земята и Небето и хармонизира мъжкия и женския принцип в тялото и съзнанието. По време на практиката дишаме по определен начин, съзнателно контролирайки ритъма на дишането и вниманието, помагайки на тялото ни да се освободи от блокажи, отрицателни преживявания, изцелявайки душата.

Чрез хармонизацията на себе си хармонизираме всички аспекти на нашия живот – взаимоотношения в семейството, обществото, пространството около нас.

 

Долната част на тялото е една от „слепите“ зони за повечето съвременни хора.

 

Тя е мъртва, защото в продължение на много векове сме потискали нашата сексуалност и по този начин сме отрекли творческата си енергия. В резултат на това хората сме започнали да се страхуваме да обръщаме внимание на тази част от своето същество.

 

Намерението в тази практика е  да започнем да се упражняваме с вас да отворите вашето сърце, енергията на вашето лоно, да отворите това, което не е свързано, какво е затворено. Пространството на първите чакри  е едно от най-важните, защото чрез тях се свързваме с природата.

Какво е връзката с природата?

Това е преди всичко връзка с тялото ви.

Ние съвремените хора сме изгубили връзка с телата си.

Чрез практиката пробуждане на източника се връщаме отново към себе си. Към една чиста и блестяща  същност.

Всъщност ние живеем в главата, слизаме най-много до областта на пъпа, но не по-нататък, и по този начин половината от тялото си остава практически парализирано, непризнато от нас, поради което половината от живота ни е парализиран.

Твърде много се е случило с нас и това ни е довело до изкушението да се отдръпнем от живота, привидно предпазвайки себе си. Направили сме го, за да се запазим от някои дълбоки чувства, те са били прекалено силни или болезнени за нас. За да не изпитваме  щчвства, които ни напамнят за старите рани , се предпазваме, като се изключваме от живота.

Усещането е:

„Да, аз съм някъде, но животът минава покрай мен.”

Само приемайки тези преживявания, от които бягаме, ние сме способни да потвърдим жизнеспособността си.

 

Създавам моята жизненост, осъзнавайки връзката със света, създавайки портал.

Портал, наречен „Аз живея“ и това е само началото … “

 

Още подробности за
ПРОБУЖДАНЕ НА ИЗТОЧНИКА

Медитацията Пробуждането на източника отваря и хармонизира енергиите на първата и втората чакри. В ранните стадии на практиката ние разпалваме „огън“ в матката и насочваме потока на енергия нагоре, пробуждайки всяка чакра, изграждайки енергия във вертикалата.

Пробуждане на източника е динамична медитация. Тази медитация е  тантрическа практика и ви позволява да излекувате сексуалността си и да се отървете от емоционалните модели и забрани, които правят тялото ви по-тежко, отваря възможността за изцеление на ниво тяло и душа,  на единение със себе си,  на близост, без ограничения с партньора ви.

Нейната създателка Танит казва за нея: „Практиката „Пробуждането на източника” докосва изтвора на любов и сила в тялото ви. Това е освобождаването на чувствеността и оргазмичността. Тя ни вкоренява в нашата истина и в нашата автентична сексуалност.

По време на практикуването ние работим през целия слой на потиснатите енергии на нивото на първата и втората чакри – това са задръжки, подтиснати чувства, непреживени емоции, страхове и самоподтискане, неизразена агресия, замразена болка … Всичко, което блокира, охлажда и спира потока на сила и творчество в тялото ни, всичко, което ни държи в състояние на раздяла и драма. С тази практика по нежен начин се освобождават натрупаните в тялото блокажи“.

Основната мантра на тази практика: „Аз се изявявам в този свят, аз живея, и аз се наслаждавам и създавам моето удоволствие, създавам себе си, създавам моето тяло, създавам моят живот!“

Тази практика е основна – за да съживиш тялото и чувствата си, да се измъкнеш от състоянието на липса на енергия, програмата на умората и цялостната програма на жертвата, да се отървеш от блокажите и забраните за сексуалност и да насочиш енергията си във вертикалата.

ТОВА Е ПЪРВАТА СТЪПКА, ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАШ НАПЪЛНО ЖИВА, ГОРЕЩА, ИЗПЪЛЕНА С ЕНЕРГИЯ, НАСЛАЖДАВАЩА СЕ.

 

„Пробуждането на източника е много проста практика , но много нежно води до събуждане на вътрешното електричество.

Първо електричество, после светлина. В началото сме толкова малка електроцентрала, която започва да генерира електричество, като светулка, която лети и пулсира със светлина, като малко слънце, и ние сме такива светулки.

Но това е само началото, защото веднага след като светлината вече е започнала да се произвежда от нас, ние се преместваме в друга зона на чувствителност. Ние натрупваме тази светлина, следваме пътя на Светлината и започваме да я произвеждаме, за да блестим със слънцето.

Чрез Мандала, Ние, в своята женска същност, ставаме източник на творчество, красота, радост.

 

 

В кои случаи НЕ се препоръчва танцът Мандала:
– При напреднала фаза на рак
– При напреднала фаза на доброкачествени тумори
– При напреднала фаза на миома
– При операция или раждане чрез секцио през последните 6 месеца
– При остри вирусни или инфекциозни заболявания
– При остри ставни заболявания
– При епилепсия, шизофрения и други сериозни психически заболявания
– Ако имате диабет, внимавайте с нивата на кръвната си глюкоза

 

Важно! Какво да носите със себе си:

– Удобен клин за сутрешните сесии  и шал/дълга пола или дълга рокля за танца

– Препоръчително е да вземете със себе си любими бижута, които да заредим по време  на танца с лечебна енергия

– Доза позитивизъм и добро настроение, за да ги преумножим по време на танците

Начало 10 часа

Моля елате 15 мин по-рано за регистрация и да се преоблечете ако имате нужда

За да пиете топъл билков чай и да се запознаете с другите дами

Завършване 18 часа

Ще си тръгнете летящи и вдъхновени, заредени с много женска енергия , така че си организирайте романтична вечер с любимия човек и любимите хора

Адрес:

град Пловдив

ул. Люле Бургас 22

само с предварително записване и заплащане

ГРУПАТА Е БУТИКОВ ФОРМАТ

 

Цена:

89 лева за единично участие,

158 лева  ако се комбинирате с приятелка

 

За всички дами ще има специален подарък – лично послание с Ангелски карти

Записване на 0887 05 85 25

Боряна

 

LEAVE A REPLY

Comments (1)

 • avatar image

  Лидия

  февруари 15, 2022 Reply
  Здравейте Боряна , къде можем да видим графикът Ви ?
error: Копирането без позволение е забранено!