Съвети

  • Начало
  • Съвети
  • Баща изчисли колко струва трудът на съпругата му и се превърна в интернет сензация

Баща изчисли колко струва трудът на съпругата му и се превърна в интернет сензация

Category: Съвети

 

Наскоро американски блогър на име Стивън публикува текст, който обиколи света и се превърна в истинска интернет сензация. Много хора се припознаха в неговата история, която беше споделена хиляди пъти. Стивън и съпругата му са женени от 7 години и имат един син.

Дълго време той считал, че жена му просто си стои вкъщи с децата и си почива, докато един ден не се наложило самият той да върши нейната работа. И така му хрумнала идеята да сметне колко точно струва трудът на съпругата му.

„Преди време обмисляхме да наемем домашна помощница. Но не можехме да си го позволим. Моята жена беше принудена да напусне работата си и изцяло да се посвети на грижите за детето ни, както и за къщата. Всеки ден тя чисти, готви, храни детето, сменя памперси, утешава го, когато плаче, приспива го”, споделя в своята откровена изповед бащата.

„Да, тя е майка и е нормално да върши всички тези неща, но да си го кажем честно – колко пари би струвало това на работещите майки, които не са у дома и трябва да плащат на бавачка и домашна помощница?”

И така, ето какво показва сметката на Стивън относно стойността на труда, който съпругата му върши за една година:

  1. Средната заплата на бавачка – 705 долара на седмица, което прави 36 660 долара годишно.
  2. Заплата за домашна помощница / чистачка- 50 до 100 долара всеки път или 5200 на година
  3. Пазаруване в супермаркет – 65 долара всеки път, 4 пъти седмично или 13 520 годишно
  4. Готвене – 240 долара на седмица, 12 480 годишно.
  5. Финансови дейности (управление на домашния бюджет, плащане на сметки, грижа за банкови сметки и карти) – 15 долара на час, 5 часа седмично, 3900 долара годишно.
  6. Организиране на семейни мероприятия – семейни събирания, организиране на почивки и ваканции – 75 долара на час, 4 часа, 3 пъти годишно, общо 900 долара годишно.
  7. Пране на дрехи – 25 долара на седмица, 1300 долара годишно.

Общата сума годишно възлиза на 73 960 долара!

Срамувам се, защото за всичкото това време не съм й купувал нищо. И се чувствам ужасно, защото тя мисли, че харчи твърде много от нашите семейни пари и не си позволява нищо за себе си”, допълва таткото.

„Моята жена никога не е казала и дума за това, че се справя сама с нещата, които изброих. Тя обича мен и сина ми безрезервно. Аз обаче  искам да се обърна към всички мъже с молба да ценят повече жените до себе си. Да им помагат и да ги уважават. Защото всичко, което те правят, не е никак лесно и не бива да го подценяват. А на жена си искам да кажа едно огромно „Благодаря”, както и че тя струва повече от всеки скъпоценен камък на света”.

LEAVE A REPLY

error: Копирането без позволение е забранено!