Съвети

  • Начало
  • Съвети
  • Богатите никога не казват тези четири неща, не го правете и вие

Богатите никога не казват тези четири неща, не го правете и вие

Category: Съвети

Ако човек има възможност да прекара известно време около богатите и около представители на средната класа, това би могло да му отвори очите за разликите в начина, по който двете групи говорят. Средната класа има склонност да е негативно настроена по отношение на парите, а когато става въпрос за печеленето на много пари, повечето хора смятат, че за тях това е невъзможно. Когато човек разговаря с богати хора, които са натрупали състоянието си сами, преживяването е много по-различно. Те смятат, че всичко е възможно и имат много положителна връзка с парите, пише Стив Сиболд, автор на книгата „Как мислят богатите“. Има четири неща, които богатите никога не казват и ако хората от средната класа също спрат да ги казват, може да започнат да изкарват повече пари.

  1. Не мога да финансирам идеята си. Многократно съм говорил с изпитващи затруднения предприемачи и много от тях смятат, че имат идея за милиарди, която наистина може да променя животи. Прекалено често обаче тези страхотни идеи никога не се осъществяват, защото човекът смята, че не разполага с парите, за да финансира проучване или разработване на проекта. Платформите за групово финансиране определено помагат до известна степен, но когато богат човек има идея, която знае, че не може да финансира, той използва парите на други хора, за да я осъществи. Докато представителите на средната класа казват: „Не мога да си го позволя,“ богатите знаят, че това, че не си достатъчно платежоспособен, за да си позволиш лично нещо, просто няма значение. Истинският въпрос е „Заслужава ли си това нещо да се купи или да се работи по него?“ Ако е така, богатите знаят, че парите винаги са в наличност, защото богаташите винаги търсят възможности за страхотни инвестиции, както и по-добри изпълнители, които да направят тези инвестиции печеливши. Вижте още: Пет начина да мислим като богати
  2. Не заслужавам да съм богат. Сред хората има едно широкоразпространено схващане, че нямат правото, нито пък са достатъчно добри като човешки същества да искат, да се надяват или да се молят за просперитет, надхвърлящ основните им нужди. Кой съм аз, питат се те, че да стана милионер? Кой съм аз, че да живеят като цар? Богатите хора си задават въпроса: „Защо пък да не съм аз? Аз съм също толкова добър, колкото и всички останали и заслужавам да съм богат. Ако служа на другите, като разрешавам проблеми, защо да не бъда възнаграден с богатство?“ И тъй като тя вярват в това, тяхното поведение ги приближава към осъществяването на мечтите им.
  3. Може да изгубя всичко. Тъй като масите действат с усещането за страх и недостиг, е съвсем логично те да подхождат консервативно към парите. Те се страхуват, че ако изгубят пари, няма да могат да си ги върнат. Богатите хора, от друга страна, забогатяват, като използват парите, за да привличат повече пари без допълнителни усилия. Те отчитат рисковете, които крие тази стратегия, знаейки, че така както печалбите могат да бъдат внезапни и огромни, може да има и загуби. Всеки инвеститор губи пари, но богатите знаят, че независимо от това какво ще се случи, те винаги ще могат да спечелят още. Колкото по-опитни стават, толкова по-умни стават и толкова по-лесно става за тях за възстановят парите, изгубени в сделки с висок риск. Вижте още: 8 неща, които успелите хора НЕ правят всеки ден
  4. Мразя работата си. Средностатистическият човек си намира работа или кариера, която може да търпи и се придържа към нея с години, докато в същото време мечтае за оттегляне. Повечето хора ходят насила на работа, която не харесват, докато в същото време се притесняват да не бъдат уволнени. Богатите знаят, че страстта е истинската тайна за забогатяването. Това е причинно-следствената връзка между усилията и страстта, но докато повечето хора гледат на страстта като на следствието, великите гледат на нея като на причината. С други думи, средностатистическият човек ходи всеки ден на работа и се надява да намери страстта в усилията, които полага. Богатите ходят на работа всеки ден, усещайки страстта към това, с което се занимават и тяхната страст движи усилията им. Първото схващане, което трябва да приемете, е, че е възможно да правите това, което ви харесва и да забогатеете от него. След като възприемете това схващане, всичко е възможно. Когато става въпрос за пари, мисленето е по-важно от самите пари. Мисленето като богатите, само по себе си, няма ви направи богати, но определено ще означава, че сте на прав път.

LEAVE A REPLY

error: Копирането без позволение е забранено!